Rrjeti social Twitter

Bloget sociale janë padyshim fenomeni i momentit në botën virtuale por nëse shohim sondazhet vëmë re se grupmosha të ndryshme preferojnë adresa të ndryshme. Kështu rrjeti social Twitter ka bërë të qartë se 11 % të anëtarëve të vet i ka të grupmoshës 12-17 vjeç, çka tregon se ky blog pëlqehet më shumë nga të rriturit. Adoleshentët në përgjithësi parapëlqejnë të navigojnë në Facebook, Instagram ose Snapchat.

Sondazhi i publikuar nga comScore thekson se mosha që parapëlqen më shumë Twitter është 30-40 vjeç. Kjo tregon seriozitetin e faqes Twitter në të cilën janë regjistruar shumë emra të njohur.

Kështu, zonja e pare e Britanisë, Sarah Brown është një prej njerëzve që parapëlqejnë navigimin në këtë faqe. Ndërsa protestat në Iran kanë gjetur një strehë të sigurt në Twitter ku çdo moment pasqyroheshin zhvillimet më të fundit.

Origjina e rrjetit social Twitter

Origjina e rrjeti social Twitter qëndron në një “seancë ditore”, mbajtur nga anëtarët e bordit të kompanis Odeo. Jack Dorsey, atëherë një student universitar në Universitetin e Nju Jorkut. Ai prezantoi idenë e një individi nëpërmjet një shërbimi SMS për të komunikuar me një vendim të një grupi të vogël. Vendimi ishte gjithashtu pjesërisht për shkak të faktit se Twitteri ishte tashmë në përdorim. Gjashtë muaj pas fillimit të tij e ndryshoi emrin e shërbimit të Twitter.

Zhvilluesit fillimisht konsideronin “10958” si një kod të shkurtër, por më vonë e ndryshuan atë në “40404”. Puna në këtë projekt ka filluar më 21 mars 2006, kur Dorsey publikoi mesazhin e parë në Twitter. “Lehtësia e përdorimit dhe e paharrueshme.” Pacific Standard Time (PST). Si kryeshef ekzekutiv, Dorsey pa fillimin përmes dy raundeve të financimit të kapitalit nga ana e kapitalistëve që kanë mbështetur kompaninë. Më 16 tetor 2008, Williams mori përsipër rolin e CEO, dhe Dorsey u bë kryetar i bordit. Më 4 tetor 2010, Williams njoftoi se ai ishte duke dhënë dorëheqjen si CEO. Dick Costolo, ish shefi i Twitter operativ, u bë CEO. Më 4 tetor 2010, Williams bëri një njoftim duke thënë se ai do të qëndrojë me kompaninë dhe do të përqendrohet plotësisht në strategjinë e produktit.

Për më tepër informacion ju mund të klikoni në linkun përkatës (kliko këtu).
Mund të na ndiqni ose shkruani në rrjetet tona sociale: 
Facebook / Instagram / Linkedin / Twitter / Youtube / Google.maps
Ose na kontaktoni drejtpërdrejtë në numrin tonë +355 67 67 00 006 mob dhe whatsapp

Shënim: Tekst i shkruar dhe publikuar nga PAMM Studio e cila sipas ligjit për krijimtarinë dhe të drejtat e autorit rezervon të drejtat e autorit (copy right)

© PAMM Studio October 2023

Previous slide
Next slide

Më mbaj të informuar mbi të rejat më të fundit.

OfertA PAMM

Krijim faqe interneti

147 

nisur me

Open chat
1
Scan the code
Përshëndetje!
Nëse keni pyetje, na kontaktoni