Platrforma google maps Si te rregjistrojme nje adrese biznesi ne harten google

Platforma Google Maps

Platforma Google Maps sic edhe të gjithë e njohin, është një ndër strukturat dixhtale më të përhapura në botë. Google.com është faqja në internet më e vizituar në të gjithë botën. Disa faqe të tjera në pronësi të Google janë gjithashtu në listën e faqeve më të njohura, duke përfshirë YouTube dhe Blogger.

Google LLC është një kompani teknologjike shumëkombëshe amerikane e specializuar në shërbime dhe produkte të lidhura me internetin. Këto produkte, të cilat përfshijnë teknologji reklamimi në internet, një motor kërkimi, informatikë në re, softuer dhe pajisje.
Konsiderohet një nga kompanitë e teknologjisë Big Five në industrinë e teknologjisë së informacionit në SHBA, së bashku me Amazon, Facebook, Apple dhe Microsoft.

Google u themelua në Shtator 1998 nga Larry Page dhe Sergey Brin ndërsa ishin Ph.D. studentë në Universitetin Stanford në Kaliforni. Së bashku ata zotërojnë rreth 14 përqind të aksioneve të saj.

Gjithashtu ato kontrollojnë 56 përqind të fuqisë së aksionerëve që votojnë përmes aksioneve të supervotimit. Ata inkorporuan Google si një kompani private të Kalifornisë më 4 shtator 1998.

Google u rindërtua më pas në Delaware më 22 tetor 2002. Një ofertë fillestare publike (IPO) ndodhi më 19 gusht 2004 dhe Google u zhvendos në selinë e saj në Mountain View, California, me nofkën Googleplex. Në gusht 2015, Google njoftoi planet për të riorganizuar interesat e saj të ndryshëm si një konglomerat i quajtur Alphabet Inc.

Google është filiali kryesor i Alphabet dhe do të vazhdojë të jetë kompania ombrellë për interesat e Internetit të Alphabet. Sundar Pichai u emërua CEO i Google, duke zëvendësuar Larry Page, i cili u bë CEO i Alphabet. Në vitin 2021, u themelua Unioni i Punëtorëve të Alfabetit, i përbërë kryesisht nga punonjës të Google.

Rritja e shpejtë e kompanisë që nga inkorporimi ka shkaktuar vazhdimësinë e një zinxhiri produktesh. Blerjeve dhe partneriteteve përtej motorit kryesor të kërkimit të Google (Google Search). Ajo ofron shërbime të dizenjuara për punë dhe produktivitet (Google Docs, Google Sheets dhe Google Slides), email (Gmail).

Caktimin dhe menaxhimin e kohës (Google Calendar), hapësirë ​​ruajtëse cloud (Google Drive), mesazhe të çastit dhe biseda video (Duo, Hangouts , Biseda dhe Takime), përkthime në gjuhë të ndryshme (Translate with Google).

Hartëzimi dhe navigimi Platforma Google Maps (Google Maps, Waze, Google Earth dhe Street View), pritja e podcastit (Google Podcasts), ndarja e videos (YouTube), botimi i blogut (Blogger) marrja e shënimeve (Google Keep dhe Google Jamboard).

Si edhe organizimi dhe redaktimi i fotografive ( Google images). Kompania drejton zhvillimin e sistemit operativ Android celular, shfletuesit të internetit Google Chrome dhe Chrome OS, një sistem operativ i lehtë i bazuar në shfletuesin Chrome.

Google ka lëvizur gjithnjë e më shumë në pajisje; nga 2010 në 2015, ai partnerizoi me prodhuesit kryesorë të elektronikës në prodhimin e pajisjeve të saj Nexus. Si dhe lëshoi ​​shumë produkte hardware në tetor 2016, duke përfshirë linjën e telefonave inteligjentë Google Pixel, altoparlantin inteligjent të Google Home, routerin wireless wireless Google Wifi dhe Google Kufje realiteti virtual Daydream. Google gjithashtu ka eksperimentuar duke u bërë një transportues interneti (Google Fiber, Google Fi dhe Google Station).

Google dhe Platforma Google Maps ishte marka më e vlefshme në botë në 2017 (kaluar nga Amazon), por ka marrë kritika të rëndësishme që përfshijnë çështje të tilla si shqetësimet e privatësisë, shmangia e taksave, antitrusti, censura dhe neutraliteti i kërkimit.

Për më tepër informacion ju mund të klikoni në linkun përkatës (kliko këtu).
Mund të na ndiqni ose shkruani në rrjetet tona sociale: 
Facebook / Instagram / Linkedin / Twitter / Youtube / Google.maps
Ose na kontaktoni drejtpërdrejtë në numrin tonë +355 67 67 00 006 mob dhe whatsapp

Shënim: Tekst i shkruar dhe publikuar nga PAMM Studio e cila sipas ligjit për krijimtarinë dhe të drejtat e autorit rezervon të drejtat e autorit (copy right)

© PAMM Studio October 2023

Previous slide
Next slide

Më mbaj të informuar mbi të rejat më të fundit.

OfertA PAMM

Krijim faqe interneti

147 

nisur me

Open chat
1
Scan the code
Përshëndetje!
Nëse keni pyetje, na kontaktoni